Social top menu

Projectleiding

Voor alle projecten -groot en klein- zoals implementatietrajecten, tijdelijke ondersteuning en de uitbreiding van functionaliteiten heeft Paralax de afdeling Projectleiding. Anouk van den Hengel en Samantha Schrandt zwaaien er de scepter.

Projectplan op maat
‘Als projectleider zijn wij het aanspreekpunt voor alle betrokkenen bij een project. Dat zijn natuurlijk de klanten, maar ook onze collega’s van Paralax en eventuele externe leveranciers. Ons werk bestaat voornamelijk uit communiceren: bellen, mailen, overleggen, afstemmen en verwachtingen managen. Daar besteden we veel aandacht aan. We bewaken de voortgang van onze projecten en zorgen daarnaast voor de administratieve kant. Bij Paralax werken we met een vaste projectmethodiek. Standaard beginnen we met een kick-off en analysefase. Hieruit volgt dan een projectplan op maat. Daarin neemt de planning, zoals je je voor kunt stellen bij een bedrijf als Paralax, een belangrijke plek in. De voortgang van het project houden we bij in overzichtelijke rapportages en wanneer de situatie daarom vraagt stellen we in overleg bij. Wij zijn de spin in het web, die alle neuzen dezelfde kant op houdt.’

Inzicht in de problematiek
Bij Paralax lopen meestal zo’n 15 tot 25 projecten tegelijkertijd. Dat alleen al maakt het werk heel afwisselend. Anouk: ‘Dagelijks schakelen we tussen meerdere projecten. En we weten inmiddels dat geen enkel traject hetzelfde verloopt. Een groot project kan voorspoedig gaan, een klein project kan heel veel aandacht vragen. Maar de kern van onze aanpak blijft altijd hetzelfde en we zorgen ervoor dat we kwaliteit leveren. Binnen de scope en binnen de tijd.’ ‘Wat ik het allerleukste vind aan het werk als projectleider’, vult Samantha aan, ‘is het contact met de verschillende organisaties en medewerkers. Een rondleiding op locatie of een dag met een planner meelopen is wat mij betreft de kers op de taart. Dat geeft zoveel inzicht! In de aard van het te plannen werk en in de problematiek waarmee die specifieke klant te maken heeft. Dat beetje extra in de samenwerking is waar we op aansturen.

Kennis én software
Want we willen bij Paralax meer voor onze klanten kunnen betekenen. Niet alleen de leverancier van een goed planpakket zijn, maar vooral ook gesprekspartner en adviseur. Software is namelijk niet altijd het antwoord. Wij hebben juist ook veel ervaring en kennis van het planproces in huis. Dat willen we graag inzetten en we merken dat onze klanten daar behoefte aan hebben. Plannen is complex en raakt veel bedrijfsprocessen. Daar heb je soms een sparringpartner bij nodig. Wij laten onze consultants en integratie specialisten meedenken over complexe vraagstukken en mogelijke oplossingen. Goed om te zien dat dit vaak tot mooie resultaten leidt.

Anouk van den Hengel

‘Vier jaar geleden werkte ik nog aan klantzijde. Ik heb toen de implementatie van Rostar CAS begeleid. Daarom weet ik als geen ander wat een implementatietraject aan inzet en tijd van een klant vraagt. Die ervaring helpt me bij het werk dat ik nu doe. Bij Paralax ben ik begonnen als implementatie consultant en in de loop van de tijd is de focus steeds meer op projectleiding komen te liggen. Nu doe ik beide. Die combinatie werkt prima. Ik houd feeling met het product en blijf een goede sparringpartner voor de consultants hier. Ik doe mijn werk met veel plezier, maar ga nog liever op vakantie. Mijn vakanties breng ik graag actief door, met een road trip of wandelend in de bergen. Ik kan dan ook wel zeggen dat de vakantieperiodeplanning mijn favoriete Rostar CAS module is.’

Samantha Schrandt

‘Ooit gehoord van twirling? Dat is mijn grote passie. Een showsport die ritmische gymnastiek, ballet en majorette combineert. Ik ben er een groot deel van mijn vrije tijd mee bezig. Als docent, jurylid en vrijwilliger bij de Nederlandse bond. Die baton moet altijd gevangen worden. Dus ik weet hoe belangrijk een goede planning is. Bij mijn vorige werkgever Careyn, een grote onderneming in de zorg, heb ik als projectleider veel procesveranderingen en software implementatietrajecten begeleid. Ik heb er de klappen van de zweep geleerd. Bij Paralax werk ik nu een half jaar. Ook ik combineer het projectleiderschap met werk als consultant. Heel afwisselend en het houdt me flexibel.