Social top menu

DVS
Wij hebben de planningstool helemaal naar onze eigen wensen kunnen inrichten. Bas Fraanje, Operations Manager DSV

Wie

DSV is een wereldwijde leverancier van logistieke oplossingen met 23.000 medewerkers en kantoren in meer dan 70 landen. DSV Solutions in Gent is onder andere toeleverancier aan de automotive-sector, een sector die zeer strenge eisen stelt aan kwaliteit en ketenmanagement. Vanuit de automotive-divisie ontstond de vraag naar een nieuwe manier van plannen: gericht op competenties.

Probleemstelling

De reden waarom was tweeledig. Enerzijds was er de wens om extern, naar opdrachtgevers, op competenties te gaan plannen en daarmee de kwaliteit van de dienstverlening nog verder te verhogen. Andere klanten hebben weer andere voorwaarden en normen. Ook daar zou competentiegericht plannen een positieve invloed hebben op kwaliteit en kosten.

Resultaat

Mede door het competentiegericht plannen, ontstond er een cultuuromslag. Er kwam een opleidingscentrum voor nieuwe medewerkers, kwaliteitsmanagement raakte betrokken en ze zijn meer mensgericht gaan aansturen. Dit betekent dat de shiftplanning geen over- of onderbezetting meer kent, waardoor er altijd genoeg mensen zijn en geen leveringsproblemen. De toegestane foutmarge bij Volvo Cars is van 37 fouten op 1 miljoen gepickte onderdelen teruggegaan naar slechts 12. Dat betekent minder claims. Ook het aantal schadegevallen op de truckvloot is met meer dan 80% gedaald.

Download de volledige business case!

  • privacy en cookie statement

Voor DSV hebben wij de volgende Paralax software ingezet:

Heb je hier vragen over? Stel die dan direct aan Sven Diddens:
Stuur een mail
Heb je hier vragen over? Neem dan contact op