Social top menu

Manpower
De samenwerking met Paralax versterkt de positie van Manpower als ‘HR solution provider’ en helpt ons meer te zijn dan enkel leverancier van uitzendarbeid. Philippe Lacroix, CEO ManpowerGroup

Wie

Manpower Belgium behoort tot de top-5 uitzenders in België. Maar de ambitie gaat verder. De organisatie wil leider zijn in het creëren en aanleveren van innovatieve werkoplossingen en diensten, waarmee bedrijven en geplaatste kandidaten zich op hun beurt kunnen onderscheiden. “Wij willen meer zijn dan enkel een leverancier van uitzendkrachten. Wij ontwikkelen ons naar een ‘solution provider’ met een totaaloplossing voor HR, competentie- en talentmanagement, ” zegt CEO Philippe Lacroix. Samen met Bien Vanderstappen, National Accountmanager, legt hij uit hoe Manpower dit samen met Paralax en de planningstool Rostar CAS bereikt.

Probleemstelling

Het begon bij een grote logistieke dienstverlener in Vlaanderen. Voor hun nieuwe planningsoplossing waren twee criteria essentieel. Als eerste wilden ze efficiënter gaan plannen. Op competenties in plaats van
op personen. Bovendien wilden ze meer dan alleen een tool: de organisatie zocht een geëngageerde partner die de planning – de ‘ziel van de organisatie’, zoals ze zelf zeiden – kon overnemen. De combinatie Manpower-Rostar CAS kwam als beste uit de bus. Eén centrale, objectieve Manpower-planner met Rostar CAS als optimaal ingerichte planningstool. Voor alle 600 tijdelijke én vaste medewerkers.

Resultaat

Manpower gebruikt Rostar CAS niet alleen extern om competentiegericht te plannen bij klanten. Ook intern plukt men de vruchten, zoals bij Manpower horeca. Op piekmomenten plannen zij ongeveer 3.000 horeca uitzendkrachten per dag. Belangrijk kenmerk? Zeer ad-hoc en daardoor bijzonder arbeidsintensief. Vanuit één centrale planning selecteren planners met Rostar CAS voor alle locaties de uitzendkracht die beschikbaar, competent, gekwalificeerd en ervaren is. Dat gaat automatisch vanuit de gekoppelde database met alle mogelijke kandidaten, PowerBase. Aanvaardt de klant het voorstel, dan start het administratieve proces. Ook volledig automatisch. Zo heeft Manpower minstens 20 administratieve handelingen overbodig gemaakt. Een enorme winst in tijd, efficiëntie en kwaliteit.

Download de volledige business case!

  • privacy en cookie statement

Meer informatie over deze branche?

Voor Manpower hebben wij de volgende Paralax software ingezet:

Heb je hier vragen over? Stel die dan direct aan Sven Diddens:
Stuur een mail
Heb je hier vragen over? Neem dan contact op