Social top menu

Over Paralax

Voor de optimalisatie van de bedrijfsvoering en reductie van over- en ondercapaciteit is een slimme personeelsplanning essentieel. Paralax Planning Solutions helpt haar klanten hierbij. Sinds 1981 ontwikkelt en implementeert Paralax oplossingen voor personeelsplanning, schoolroosters, tijdregistratie, zelfroosteren en participerend plannen. Dagelijks maken ruim 2000 planners, werkzaam in de zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg, overheid, entertainment, industrie en het onderwijs, gebruik van de planningssoftware.

Daarom Paralax

Met de planningsoftware, diensten en ervaring van Paralax kunnen organisaties succesvol zijn in het bereiken van hun doelstellingen, omdat zij een optimale inzet van mensen en middelen kunnen plannen die voldoet aan de verwachtte marktvraag en rekening houdt met regelgeving en individuele wensen van medewerkers. Onze klanten zijn zelf eigenaar van de door Paralax opgeleverde planningsoplossing. Door de ingebouwde flexibiliteit kunnen klanten daarom zelfstandig en snel wijzigingen doorvoeren. Wij leveren de beste toekomstbestendige oplossing voor elke klant waarbij planning een integraal onderdeel wordt van de strategische bedrijfsvoering.

Samuel Meyering

Paralax is opgericht door Samuel Meyering. Voormalig student aan de filmacademie, ontwerper van de in 1973 ontwikkelde Rolykit. In 1980 kreeg hij het idee een programma te ontwikkelen voor het maken van roosters en planningen en heeft in datzelfde jaar Paralax opgericht. In 1981 kwam de eerste versie van Rostar op de markt. Dit was het eerste interactieve programma ter wereld voor schoolroosters en personeelsplanningen. In 1982 raakte Willem van Kooten als investeerder bij Paralax betrokken. In 1985 werd Book One uitgebracht. Twee jaar later volgde de introductie van Rostar Flex, een totaal nieuw Rostar-concept onder Windows, dat zeer complexe roostersituaties (onder meer door flexibilisering van de arbeid) hanteerbaar maakte. In 2004 werd het opgevolgd door Rostar CAS. De personeelsplanningstool Rostar CAS beantwoordt aan een duidelijke behoefte binnen organisaties daar waar het grootste kapitaal uit personeel bestaat. Met de introductie van Rostar CAS in 2004 is een snelle groei gerealiseerd. Samuel Meyering is in 2006 overleden.

 

 

Willem van Kooten

Grootaandeelhouder Willem van Kooten heeft een eigen platenlabel, een productiemaatschappij en een muziekuitgeverij, alle onder de naam Red Bullet. In deze hoedanigheid is hij van 1965 tot 1988 de belangrijkste investeerder in Golden Earring. In de jaren '80 en '90 gaat Van Kooten zich steeds meer toeleggen op onroerend goed, waaronder huizen en golfbanen. Hij bezit het merendeel van de aandelen van Paralax. Tegenwoordig is Van Kooten o.a. ook grootaandeelhouder van het bronwaterbedrijf Anl'eau van de WMD te Anloo.